Símbols en textos


És molt habitual que vulguem afegir un símbol o icona a un text per fer-lo més atractiu. En aquests casos podem importar una imatge al nostre editor de textos o bé utilitzar el mètode -molt estès- consistent en utilitzar els fonts Wingdings i Wingdings 2 que ja vénen incorporats en Windows. Aquest sistema és la forma més fàcil i ràpida d'afegir símbols especials a un text, al mateix temps que alleugereixen el pes total del document. Cal tenir en compte, però, que si heu de compartir el document el receptor també haurà de tenir instal·lats aquest fonts al seu sistema per a visualitzar-los correctament (aquest inconvenient es pot evitar si convertiu l'arxiu a pdf o jpg).

A l'esquerra  hi teniu les dues imatges on hi ha tots els símbols d'aquests dos fonts i el caràcter que cal prémer per a obtenir-lo (en verd). Per exemple, si voleu fer aparèixer el vostre número de telèfon en un text acompanyat del símbol que el representa  només heu d'escriure el parèntesi "(" i convertir-lo a Wingdings. No necessiteu res més.

Per altre part hi ha webs especialitzades en símbols i icones on podem descarregar-nos gratuïtament jocs d'imatges per a utilitzar en els nostres documents. Pròximament parlarem d'alguns d'aquests llocs.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Núvols de paraules

Programes de còpia de seguretat gratuïts