Multa de 2000€ per enviar un email a múltiples destinataris sense còpia oculta

L'Agencia Española de Protección de Datos (AEPD) ha imposat una multa de 2.000 euros a la Fundación Santa María La Real, una entitat cultural de Palencia, per haver enviat un correu electrònic a uns mil destinataris sense generar còpia oculta de les adreces. Segons la AEPD això constitueix una infracció de l'article 10 de la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD).

Aquesta notícia ens serveix per recordar la importància d'utilitzar correctament les còpies dels correus que enviem: les adreces de correu quan hi ha múltiples destinataris van sempre a CCO, no a CC. Només utilitzarem CC si hi ha el consentiment dels destinataris que hi apareixen. De res ens servirà tenir correctament configurada la firma del correu amb el text de la LOPD si després oblidem aquest detall tan important.

Un tema a part és com els diferents serveis de correu electrònic ens ajuden a localitzar aquest CCO. Vegem alguns casos amb els serveis més habituals.

Microsoft Outlook Express
D'entrada ja direm que si aquest és el vostre gestor de correu hauríeu d'anar pensant a substituir-lo per un altre abans no sigui massa tard. En qualsevol cas, si no us apareix el camp CCO heu d'anar al menú 'Ver' i clickar 'Todos los encabezados'.
 

Windows Live Mail
Com el seu ancestre el Microsoft Outlook Express, WLM utilitza també aquesta denominació críptica de 'Todos los encabezados'. També ho trobareu al menú 'Ver'.

 

Microsoft Outlook
El germà gran de la família Outlook tampoc mostra per defecte el CCO. Quan voleu escriure un correu heu d'anar al menú 'Opciones' i clickar a CCO perquè aparegui.
 




Gmail
En la nova interfície, els camps CC i CCO es mostren si es fa click als enllaços de la part dreta del missatge que esteu redactant.






Ifis
En el nostre programa de gestió comercial Ifis tampoc mostrem CC i CCO per defecte. Apareixen fent click a l'enllaç 'Mostrar CC / CCO' (o simplement 'Mostrar CC' en versions més antigues) que hi ha a la part inferior de la finestra. El mateix per a la gestió de projectes Iris.



Recordeu també que si heu d'enviar emails massius hi ha eines online per fer-ho que són molt potents i simplifiquen extraordinàriament la tasca. En parlarem un altre dia.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Núvols de paraules

Programes de còpia de seguretat gratuïts