Accessos directes a funcions de l'equip

Cansats d'ajupir-vos cada dia per apagar l'ordinador? Les frontises del portàtil es comencen a malmetre de tant baixar la pantalla per deixar-lo en suspensió? Aquí teniu una petita col·lecció de funcions del sistema que es poden executar per mitjà d'accessos directes a l'escriptori i que fan el mateix que les corresponents accions físiques:

  • Apagar: C:\Windows\System32\shutdown.exe -s -t 00
  • Reiniciar: C:\Windows\System32\shutdown.exe -r -t 00
  • Hibernar: C:\Windows\System32\shutdown.exe /h
  • Suspendre: C:\Windows\System32\Rundll32.exe powrprof.dll, SetSuspendState
Com fer-ho? Provem-ho amb Windows XP (amb la resta de versions de sistema operatiu, com Windows 7, Vista o 8, és gairebé idèntic):

1) Feu click amb el botó secundari del mouse en algun lloc de l'escriptori per crear un nou Accés Directe


 2) A la ubicació de l'element copieu-hi l'acció a executar de la relació que teniu més amunt. Per exemple, per suspendre el sistema (l'equivalent a baixar la pantalla en un portàtil) copieu i enganxeu C:\Windows\System32\Rundll32.exe powrprof.dll, SetSuspendState
 3) Poseu un nom a l'accés directe. Per exemple, per suspendre l'equip escribiu alguna cosa com Baixar la tapa












Un cop creat l'accés directe podeu editar-lo per canviar-li la icona i deixar-lo més polit. Per fer-ho, cliqueu la icona acabada de crear amb el botó secundari del mouse i a les Propietats feu click al botó de Canviar Icona.


A la finestra que apareix us permet buscar la icona que més us agradi, però si a l'arxiu d'icones hi copieu la ruta %SystemRoot%\system32\SHELL32.dll us mostrarà la colecció d'icones del Shell, amb moltes per triar.




I ja està, ja podeu suspendre l'equip o apagar-lo amb el ratolí.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Núvols de paraules

Programes de còpia de seguretat gratuïts