Comparativa d'antivirus gratuïts


Aquests han estat els resultats de la 2ª edició de la comparativa d’antivirus gratuïts realitzada pels tècnics de Softonic:
  1. Avira Personal 2013
  2. AVG Free 2013
  3. Avast! Free 7
  4. Ad-Aware Free 10
  5. MSE 4.1
  6. Panda Cloud 2.1
Per avaluar cada un dels antivirus els experts han tingut en compte tres paràmetres: detecció, rendiment i qualitat. Val a dir que Avira no ha quedat primer en cap d’aquests apartats, però ha obtingut la millor nota mitjana. Podeu consultar aquí la prova i l’avaluació de cada un dels contrincants que n’han fet els tècnics. 

Pel que fa a la nostra avaluació, ens limitarem, als tres primers classificats que són els que coneixem més bé. És aquesta:




  • Un producte d’indubtable qualitat, molt ben presentat i amb una gran quantitat d’opcions. Una opció realment útil i que cada vegada presenten menys antivirus és la possibilitat de programar-lo perquè s’executi al reiniciar el sistema. En contrapartida, les actualitzacions són molestes i les darreres versions consumeixen molts recursos. És l’únic que es presenta en català, tant en la interfície com en les indicacions per veu que l'han fet famós.



  • Fins fa poc hauria passat per la Ventafocs del grup, però la veritat és que el canvi en l’última versió l’ha afavorit extraordinàriament. Funciona bé i ràpid. Una excel•lent alternativa a Avast i Avira, els antivirus que estàvem instal•lant majoritàriament fins ara als nostres clients particulars.







  • Per fi han millorat en la publicitat emergent, un aspecte en el que havien arribat a ser molt molestos. Avira és realment segur, ràpid i consumeix pocs recursos en relació als seus competidors. L’únic inconvenient d’aquesta eina de fabricació alemanya és que no ens protegeix de correus electrònics infectats, una manca que no és determinant en usuaris de correu web (com gmail o hotmail, que ja incorporen sistemes de seguretat) però sí per a usuaris d’Outlook o Windows Live Mail.

En una pròxima entrada parlarem dels antivirus no gratuïts, i de com alguns d'ells s'haurien de considerar autèntics virus per al sistema operatiu.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Núvols de paraules

Programes de còpia de seguretat gratuïts